Internationale erkenning

11-06

STORMOPKOMST kreeg het EFFE Label 2015/2016. Het label wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en ondersteunt festivals die garant staan voor artistieke kwaliteit en impact hebben op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Om het label te verkrijgen werd STORMOPKOMST eerst door een nationale jury beoordeeld, nadien ook internationaal.

STORMOPKOMST kreeg het EFFE Label 2015/2016. Het label wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en ondersteunt festivals die garant staan voor artistieke kwaliteit en impact hebben op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Om het label te verkrijgen werd STORMOPKOMST eerst door een nationale jury beoordeeld, nadien ook internationaal.

Over het label en ons festival…

EFFE staat voor ‘Europe for Festivals, Festivals for Europe’, en gaat uit van het EFA (European Festival Association), een Europees netwerk voor festivals. Door het label te ontvangen, maakt STORMOPKOMST meteen ook deel uit van het EFFE Platform.

STORMOPKOMST vindt het belangrijk om de blik van jonge mensen te verruimen, onder meer door het presenteren van internationaal werk. Het kwaliteitslabel helpt om het festival internationaal nog meer op de kaart te zetten, samenwerkingsverbanden te smeden en zo talent de wijde wereld in te sturen of net naar Turnhout te halen.

STORMOPKOMST zet reeds jarenlang in op internationale kunstenaars en een netwerk van binnen- en buitenlandse programmatoren. Onze programmatie wordt door internationale festivaldirecteurs gevolgd omdat we vaak nieuw talent tonen, maar ook nieuwe invalshoeken om kunst aan een (jong) publiek te presenteren. Het label zorgt enerzijds voor een verhoogde zichtbaarheid en erkenning van dat werk. Anderzijds is het een platform om deze weg in de toekomst verder te zetten, om samenwerkingsverbanden te smeden met festivals of kunstenaars die dezelfde visie hebben, of ons net kunnen beïnvloeden.

Het festival 2016 opent alvast met een internationale klepper van formaat: het Franse Compagnie 111 komt - exclusief voor België - met de circusvoorstelling Sans Objet naar de Warande. Meer over Sans Objet.

Suiker

Ook de redactie van Suiker hoorde over het label. In hun artikel stellen ze dat we redenen hebben om fier te zijn. En dat zijn we ook! Niet alleen kregen we het het label, maar festivalleider Sarah Rombouts werd ook nog eens met 44 andere jonge festivalleiders uit heel de wereld geselecteerd om deel te nemen aan de Festival Academy in Gwanju, Zuid-Korea. Feest!

Lees meer

Meer informatie over het label: www.effe.eu
Meer Suiker: www.suikerkrant.be

Tags
Nieuws

« Message overview

EFFE-LABEL-COLOR_RGB_low.png