over de Boekenkaftdag

14-09

Laat je (school)boeken kaften! Zo luidde de oproep van STORMOPKOMST bij het begin van het culturele seizoen in de Warande. Illustratoren Charlotte Peys en Toon Delanote werden gevraagd om de boeken van een uniek jasje te voor zien.

Een pinguïn, een uil, en "het is misschien een beetje raar", of Charlotte en Toon misschien een ananas konden tekenen? De hele dag stonden kinderen en hun ouders aan te schuiven aan de lange tafel op het Warandeplein. Een team kundige kaftpatsers vouwde waar nodig een extra hoekje om.

Aan een tekenaar eender wat kunnen vragen, het zorgt voor hoofdbrekers. Gelukkig hadden we een grote encyclopedie bij om inspiratie op te doen. Werden onder andere ook uitgekozen: het hoofd van een sprinkhaan en een papegaai. Een acrogymmende dochter twijfelde tussen een eekhoorn, of toch iets met haar sport. Dilemma! De moeder had echter een oplossing in petto: "Vraag een eekhoorn op een trampoline, die mensen zijn creatief, ze kunnen dat wel."

Hoewel Toon en Charlotte hun uiterste best deden voor iedereen (de springende eekhoorn werd afgeleverd), merkte Louis (5j) niettemin op "Mijn opa tekent ook. Hij kan écht mooi tekenen"!

Enkele tekeningen en hun trotse eigenaars kan je hier bekijken.

Heb je zelf nog foto's? Stuur ze gerust naar Ester.

Labels
Nieuws

« Bericht overzicht

boekenkaftdagSEP15_STORMOPKOMST (16).jpg