Kunstendag voor Kinderen

26-10

Mens Orgel Concert
zondag 15 november 11 - 17 uur
Voor alle leeftijden
Gratis
BIN, Patersstraat 55, 2300 Turnhout

Op zondag 15 november is het weer Kunstendag voor Kinderen. De hele dag lang kan je op verschillende plaatsen kunst ontdekken.

Ook STORMOPKOMST doet mee. Niet met een gewoon orgel, maar met een Mens Orgel!

Zelf testen?

Dat kan! Er zijn twee apparaten om samen muziek te maken. Het draagbaar apparaat voelt wanneer jij in- of uitademt en stuurt dat naar een mechanisme dat het orgel bespeelt.

Maken jullie snelle muziek, of net heel traag?  Het Mens Orgel reageert op alles: of je nu expres blaast, je aan het praten bent of stilletjes staat te luisteren.

Spannend

Klinkt het allemaal wat gek? Dat kan! Werktank en STORMOPKOMST organiseerden samen een wedstrijd. We vroegen aan kunstenaars om ‘iets’ te maken over de relatie tussen mens en techniek. Uit de zotte, leuke, slimme voorstellen werd één winnaar gekozen. Jo Caimo bedacht het Mens Orgel, maar moet er nu nog voor zorgen dat het werkt.

Tijdens het STORMOPKOMSTfestival in Turnhout (18-20 maart 2016) laten Jo en instrumentenbouwer Boris Van Heerden de – hopelijk – gelukte en afgewerkte machine zien. Om te slagen, zoeken ze nog testpubliek. Op de Kunstendag voor Kinderen kan je hen helpen door de eerste versie van de machine te zien, te horen en uit te proberen. Speel je mee?!

Credits
Jo Caimo ism Boris van Heerden
Een coproductie van Overtoon, STORMOPKOMST en Werktank
Met dank aan iMAL

Labels
Nieuws

« Bericht overzicht

Mens Orgel Concert (c) Jo Caimo_lowres.jpg