Het Kleinste Familiecircus trok naar Finland!

13-02

Het Kleinste Familiecircus ter Wereld wil alle kneepjes van het circusvak leren. Daarom gingen Ine Van Baelen en Stijn Grupping op stage naar Finland, waar ze veranderden in echte specialisten! Lees mee in hun dagboek.

Finland is heel veel van hetzelfde: bos, water, bos, water, saai dorp, bos, ... .

In 2014 maken wij samen een circus- en theatervoorstelling en als voorbereiding daarop lopen we op dit moment "stage" bij het grootste en oudste traditionele circus van Finland, Sirkus Finlandia. Dat betekent elke ochtend om 5.45 uur opstaan om met de karavaan naar het volgende dorp te trekken waar de tent in sneltempo wordt opgebouwd, één of twee shows worden gegeven en dan de tent weer wordt afgebroken en de volgende dag opnieuw enzovoort.

Zij doen dit 7 maanden per jaar, wij blijven enkele dagen. De show zelf is niet zo geweldig. Maar vriendelijke mensen allemaal, al kennen we hen nog niet alle 80 (!). Stilaan zijn ze gewend om onze gele bus tussen hun eigen caravans en circuswagens te zien staan en zwaaien ze, of maken een praatje. We mogen op de koffie met de circusdirecteur, dus dat geeft ons enig aanzien.

We blijven wellicht tot zondag, een zogenaamde 'dieseldag'. Dan rijdt de hele karavaan naar een tankstation om vol te tanken. Die dag wordt er niet gespeeld.

Het verhaal van Het Kleinste Familiecircus ter Wereld is zeker nog niet rond, want volgende week trakteren we je op het vervolg. Wil je meer over hen te weten komen, of misschien al kaartjes bestellen? Dan kan je hier terecht! 

Labels
Het Kleinste Familiecircus Ter Wereld

« Bericht overzicht

Circusdagen 1.png