Hoe gaat het nog in Finland?

20-02

Vorige week begonnen Stijn en Ine van Het Kleinste Familiecircus ter Wereld aan hun avontuur, en leerden ze ons hoe het circusleven in Finland in elkaar zat. Vandaag maken ze hun verhaal over de reis naar Finland af!

We geraken meer en meer geïntegreerd in het Sirkus Finlandia. We beginnen de routines en gewoontes te kennen: klaarstaan om 6u30 om te vertrekken, invoegen tussen het eerste konvooi (de tent) en het tweede konvooi (de dieren), stoppen aan het eerste wegrestaurant voor koffie met de directeur (ons privilege), dan het konvooi terug inhalen, aankomen in het dorp, het terrein oprijden en wachten tot de transportchef je een plaats heeft toegewezen in het carvandorp dat ze bouwen rond de plek waar de tent komt. Dan schieten de tentmannen in actie en moeten wij vooral zien dat we niet in de weg lopen. Dit circus werkt als een geoliede machine en daar kunnen wij moeilijk een helpende hand in zijn.

Iedereen weet perfect wat te doen en elke taak is toegewezen. Dus wij zetten onze tafel en stoelen buiten, observeren wat er allemaal bij zo'n circus komt kijken en maken praatjes met wie even koffiepauze heeft. Meer en meer komen ze ook zelf naar ons tafeltje voor een babbeltje. We zijn een frisse wind na dik vier maanden rondreizen, een nieuwe gesprekspartner, een luisterend oor, een gek duo dat maar blijft rondhangen, nieuwe slachtoffers voor kaarttruukjes. 

Op zondag -dieseldag- is er geen show en dan kan er op zaterdag gefeest worden. In het dorp waar de tent staat opgesteld is een nachtclub, maar eerst is er karaoke! De Finnen blijken er nog doller op te zijn dan de Japanners, circusdirecteur jr. op kop. Het wordt een avond boordevol slechte muziek en een mooie afsluiter van onze stage.

Vandaag rijden we een nieuw circus tegemoet, om nieuwe ervaringen en indrukken op te doen. En misschien om ook hen een beetje in ons hart te sluiten.

Het verhaal van het Kleinste Familiecircus ter Wereld bij Sirkus Finlandia is rond. Maar binnen een tweetal weken trakteren wij je op een videomontage van de avonturen van Het Kleinste Familiecircus ter Wereld! Ben je al benieuwd naar hun voorstelling? Dan kan je hier je tickets kopen!

Labels
Het Kleinste Familiecircus Ter Wereld

« Bericht overzicht

Circusdagen 6.JPG