Scholen

Duik met je klas in hedendaage kunst

Bij de tentoonstelling Klein geluk mogen je leerlingen overal aankomen. Een actieve gids geeft uitleg bij de werken én zet je leerlingen aan het werk. Met een ronddraaiend gordijn, kleine dansende beestjes of een héél grote kleurplaat. Doe je mee?

Jouw klas ontdekt hedendaagse kunst in een speels kader:

  1. Kunstenaar Johannes Langkamp vertrok vanuit zijn verwondering voor kleur en beweging en eindigde met een speelse installatie vol kinetische kunst. Het heet zeer toepasselijk Museum voor verwondering.
  2. Juan Pablo Plazas maakt dan weer sculpturen van gevonden materiaal. Door ze in een video te laten bewegen krijgen ze elk een eigen persoonlijkheid. Het werk roept ook vragen op over duurzaamheid (wanneer is iets afval?) en stimuleert de eigen creativiteit bij je leerlingen. Leuk weetje: elk figuurtje kreeg de naam van een 20ste -eeuwse kunstenaar, zo legt het werk Hugo Bola y Caldera meteen een vrolijke link naar kunstgeschiedenis.
  3. Kunstenares Francesca Chiacchio nodigt je leerlingen uit om muurvullende zwart-witte rasters te vullen met kleur. Maar opgelet, er zijn specifieke regels of codes om de vierkantjes in te kleuren. Elk kind draagt zo bij aan Coloroteca, een fleurig en gemeenschappelijke werk.

Bij de tentoonstelling horen gebalde lesideeën om voor of na het bezoek in de les te gebruiken. Tijdens het bezoek is er aandacht voor de inhoud van de werken, krijgen je leerlingen handvaten aangereikt om hedendaagse kunst te bekijken en gaan ze zelf aan de slag.

>> Schrijf je snel in voor deze kunstuitbarsting.

CC Westrand
Dilbeek
19 - 28 september
>> inschrijven

CC De Factorij
Zaventem
5 - 10 oktober
>> inschrijven

Een project van STORMOPKOMST met werk van Johannes Langkamp, Juan Pablo Plazas en Francesca Chiacchio in samenwerking met CC De Factorij en CC Westrand.

© Johannes Langkamp

Museum voor verwondering_(c) Johannes Langkamp_lowres