Pure (AL)

Christian Bakalov

KLEURIGE LINTEN NEMEN TURNHOUT OVER

Turnhoutse lantaarnpalen, bomen, terrassen… worden opgevrolijkt met de kleurige linten van kunstenaar en perfomer Christian Bakalov. 

Er is vandaag zo veel dat niet mag. Er is nood aan wat kleur en wat positiviteit. Daarom maken we een feest van kleuren in de straat.
(Ester Torres in Gazet van Antwerpen)

In maart kon STORMOPKOMST binnen niet doorgaan, dus verhuisde dit dromerige universum naar de straat. Met de steun van de Stad Turnhout werd het kleurrijke feest uitgebreid naar - naast de Warande - de stationsbuurt, de gebouwen van Theater STAP, de torens van de Parkwijk, het park aan de Diksmuidestraat en de parking OLV in Zevendonk. Zeven maanden en een festival later, zullen de linten definitief verdwijnen.

Bekijk de reportage van RTV.

over Christian Bakalov

Christian Bakalov (1973) studeerde ballet aan de Opera van Sofia en startte zijn dansloopbaan in Frankrijk. Sinds 2009 woont en werkt hij in Brussel. Hij was als performer te zien in voorstellingen van o.a. Ivo Dimchev, Jan Fabre, Miet Warlop en Jérôme Bel. In 2014 startte hij met eigen werk te maken. Geïnspireerd vanuit het concept van de eeuwigheid van filosoof Spinoza, ontwikkelde hij de triologie ‘ETERNIA’ met de installaties ‘BRIGHT’ (2014), ‘PURE’ (2018) en ‘ETERNAL’ (2019).

In zijn werk tast hij de grenzen af tussen installatie en performatieve actie en ontwikkelt hij methodes die het publiek laat onderdompelen in een parallelle wereld. Zijn linten zag je misschien ook al hangen in Venetië, in New York of op de weide van Pukkelpop?

STORMOPKOMST leerde dit werk kennen via Platform 0090.Zes locaties

  • de Warande (Warandestraat 42)
  • voor het station
  • in Theater STAP (Stoktseplein)
  • woontorens Parkwijk (t.h.v. Parkring 98)
  • Zomerbar (Diksmuidestraat)
  • parking OLV in Zevendonk (Glazenierstraat)

Je kan de installaties ontdekken tot en met 26 september 2021.

Meer STORMOPKOMST?

--> bestel je festivalpas
(via website de Warande)

festivalpas -26: 12 euro
festivalpas: 17 euro

Met een festivalpas heb je toegang tot alle doorlopende activiteiten op het festival. Bij de voorstellingen zijn de plaatsen soms beperkt en kan je ter plaatse reserveren.

concept en uitvoering Christian Bakalov / assistenten Tatyana Petrova, Demir Berisha / productie STORMOPKOMST, de Warande, Stad Turnhout, Theater STAP, ArtEast Foundation / Met de steun van Platform 0090 / Heel veel dank aan de vrijwilligers van de Warande (Fons Verdonck, Bie Baeyens, Nancy Ruts, Ingrid Dehouwer, Frank Wouters, Inge Joris, Inge Appels, Leen Vandendriessche, Natalie Mangelschots, Ingrid Van Esbroeck), DE ARKwonen, Stedelijke Basisschool Parkwijk

42106011_485338515280205_2555204448872005154_n

IMG_20210609_091201-01