Simple Machines (7+)

Ugo Dehaes / Tuning People / Kwaad Bloed
NIEUW
7+

Wist je dat het woord robot pas honderd jaar bestaat? En dat terwijl kunstmatige mensen en mechanische automaten al sinds de oudheid gemaakt worden. Ondertussen zijn robots niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Er wordt zelfs verwacht dat tegen het jaar 2030 meer dan 800 miljoen jobs door hen overgenomen zullen worden.Ga zitten aan een grote tafel. Van heel dichtbij zie je hoe robots evolueren van vissen naar rupsen en torren tot ze zelf een dansvoorstelling maken.

Je zit met je neus bovenop het onderzoek van choreograaf en danser Ugo Dehaes die dansers wil vervangen door robots en zichzelf door articifiële intelligentie. Je vangt een glimps op van een toekomstige wereld zonder menselijke lichamen. Met robots en AI die altijd beschikbaar zijn, nooit moe worden en niet betaald moeten worden. Maar is dat waar we naartoe willen?

*CC De Faktorij en STORMOPKOMST ondersteunen Ugo Dehaes met een residentie waarin hij samen met kinderen ontdekt vanaf welke leeftijd deze voorstelling geschikt is. 

"We speelden de voorbije dagen 3 voorstellingen (...) In het algemeen was de ervaring fantastisch en de kinderen (en juffen) waren laaiend enthousiast. Er werd zelfs druk gediscussieerd of de voorstelling 5 sterren moest krijgen of miljoenen sterren :) 

(...) 

Ik was een beetje bezorgd dat de kinderen (vooral de jongste) bang zouden zijn van bepaalde robots, maar als ik ernaar vroeg was dat volgens hen een leuk bang-zijn

In het algemeen was het dus een groot succes, en blijkt Simple Machines - mits aanpassingen in de tekst - perfect te werken voor volwassenen, families en kinderen vanaf 7 jaar." - uit mail van Ugo Dehaes

voorstelling

zondag 26 september
in de Warande – Terraszaal
om 13 uur en 15.45 uur
duur: 45 min.

--> bestel je festivalpas
(via website de Warande)

festivalpas -26: 12 euro
festivalpas: 17 euro

Met een festivalpas heb je toegang tot alle doorlopende activiteiten op het festival. Bij de voorstellingen zijn de plaatsen soms beperkt en kan je ter plaatse reserveren.

een voorstelling van Ugo Dehaes / scenografie en compositie Wannes Deneer / dramaturgie Marie Peeters / silicone in samenwerking met Rebecca Flores / productie kwaad bloed, Tuning People / coproductie C-TAKT / ondersteuning STORMOPKOMST / met dank aan Pol Eggermont, AI Experience Center VUB, Hans De Cank, Caroline Pauwels, Gertjan Biasino, Roeland Luyten, VGC, CC De Factorij

Simple Machines (c) Ugo Dehaes