Toen ik nog een vogel was / Still a bird (5+)

Rebecca Lenaerts
5+

‘Still a Bird’ is een intieme solovoorstelling zonder woorden, op de grens tussen theater, dans en beeldende kunst.

In 2015 begon Rebecca Lenaerts spontaan veren op te rapen op straat. Al kijkend naar de grond tijdens het wandelen, kreeg ze plezier in zoeken en vinden. Het verzamelen van veren groeide uit tot een ritueel van wassen, drogen, behandelen en conserveren. Ook vrienden en kennissen brachten veren mee. De collectie groeide snel. In november 2018 begon ze de veren één voor één op een deken te naaien. Een monnikenwerk. Tijdens een creatieproces van negen maanden maakte ze een verenmantel. Birdwoman werd geboren. In oude mythes is zij de poortwachtster tussen de mensen- en dierenwereld.

 

theatervoorstelling

zondag 26 september
in de Warande – Glazen Zaal
om 13.15 uur, 14.30 uur en 16 uur
duur: 30 min.

--> bestel je festivalpas
(via website de Warande)

festivalpas -26: 12 euro
festivalpas: 17 euro

Met een festivalpas heb je toegang tot alle doorlopende activiteiten op het festival. Bij de voorstellingen zijn de plaatsen soms beperkt en kan je ter plaatse reserveren.

concept en uitvoering Rebecca Lenaerts / creatie verenmantel met assistentie van Sonia Anicéto / coach beweging en choreografie Tijen Lawton / muziek Saif Al Qaissy / co-productie HETLAB Hasselt, Krokusfestival / met de steun van Flanders State of the Art, Sabam for Culture, CC Strombeek, PUSH + (Creative Europe)

website: https://rebeccalenaerts.net/

Still a bird