Woodpeckers (AL)

Marco Barotti

Hoor jij ook spechten hameren in de gangen van de anders zó stille bibliotheek?

De installatie ‘Woodpeckers’ van Marco Barotti kan je zien en horen op STORMOPKOMST. Zijn kleine robot-spechten reageren in realtime op de onzichtbare golven van de smartphones van festivalbezoekers. Wanneer de robot-specht het signaal opvangt van een mobiele telefoon die naar een WiFi-verbinding zoekt, begint hij op het ritme van deze golven te tikken.

De spechten creëren zo een live concert van ritmische tikken. Ze zetten je aan het denken over de onzichtbare straling die ons 24 uur van de dag omsingelt. 

Extra info

installatie

Zondag 26 september 2021
in de Bibliotheek
doorlopend van 13 uur tot 17 uur

--> bestel je festivalpas
(via website de Warande)

festivalpas -26: 12 euro
festivalpas: 17 euro

Met een festivalpas heb je toegang tot alle doorlopende activiteiten op het festival. Bij de voorstellingen zijn de plaatsen soms beperkt en kan je ter plaatse reserveren.

concept Marco Barotti / assistent Pim Boreel / coproductie In Situ, Lieux Public, Bildstörung Festival, La Strada Graz, Oerol Festival, Arts and Theatre Institute / met de steun van Ministry of Culture and Science of the Federal State of Northrhein/Westfalia, City of Detmold, SACD / Auteurs d'Espaces, Phoenix Contact, Audio Ag, RME, Gigahertz Solutions, Dayton Audio

website: https://www.marcobarotti.com/

Woodpeckers (c) Marco Barotti (11)_low