Facebook Messenger

fb messenger

Wanneer je met de Facebook-applicatie een bericht wil versturen, moet je de Messenger-app downloaden. Maar deze app verplicht je tot veel meer dan je denkt.

Wanneer je Facebook Messenger installeert, krijg je enkele voorwaarden die je moet accepteren. Eén van die voorwaarden, is dat Facebook op eender welk moment kan kijken waar jij je op dat ogenblik bevindt.

Facebook kan ook op elk moment van de dag je geluid en je micro opnemen en beluisteren, zonder dat de app actief is.

Ook je camera is niet veilig voor Facebook, want zij kunnen die zomaar, zonder enige reden, openen en er opnames mee maken.

Je locatie is voor Facebook geen geheim meer, want na de installatie van Facebook Messenger, kunnen zij altijd jouw exacte locatie zien.

De app kan, zonder dat je het zelf weet, SMS'en en bellen naar verschillende nummers. Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat jij plotseling een rekening betaalt voor dingen die je niet gedaan hebt!

SMS'en, telefoonnummers, berichtjes, ... Wat jij ook op je smartphone of tablet zet, Facebook kan alle gegevens die erop staan lezen en gebruiken

Als je Facebook Messenger downloadt, krijgt Facebook ook de toestemming om alle informatie over jouw telefoon te weten te komen. Het ID-nummer, belgegevens, batterij, ... Facebook weet er alles van!

Nog meer gevaarlijke apps...

Ben jij benieuwd naar wat andere apps met jouw gegevens en profielen uitspoken? Ontdek het hier!

De berichtenservice van Facebook

Keer terug naar Tablab!