Gevaarlijke spelletjes

Talking Tom

Er zijn een heleboel gevaarlijke spelletjes-apps, maar het immens populaire Talking Tom steekt hier met kop en schouders bovenuit. De sprekende kat staat op meer dan 50 000 smartphones, maar wat weinig mensen weten, is dat de kat niet zo lief is als ze op het eerste zicht lijkt!

Vooraleer je Tom voor de eerste keer kan openen op je smartphone, moet je hem toegang geven tot het geluid en de microfoon. Hiermee geef je de makers van de app onbewust de toestemming om op eender welk moment te luisteren naar je micro.


Door Talking Tom te installeren, geef je de makers ook de toestemming om al je gegevens te bekijken, en ze door te verkopen aan bedrijven.


Tom gaat op zoek naar alle info over je smartphone, zoals het serienummer en jouw telefoonnummer. Daarnaast tonen de makers ook ongevraagd reclame op jouw smartphone.

Niet alleen Talking Tom...

Talking Tom is het bekendste gevaarlijke spelletje, maar er zijn er nog veel meer! Denk maar aan alle namaakversies van Flappy Bird die je smartphone volladen met reclame, of verschillende online-spelletjes die jouw internetverbinding zelf aan en uit kunnen zetten. 

Wat doe je eraan?

Je kan het bijna niet tegenhouden, want heel wat apps vragen toestemming voor verschillende dingen. Vaak gebeurt dit om het gebruik van de app iets gemakkelijker te maken, maar af en toe vraagt een app iets te veel toestemmingen. Daarbij moet je nadenken of die toestemmingen echt nodig zijn, en als je hieraan twijfelt, kan je hem maar beter weigeren!

Nog meer gevaarlijke apps...

Ben jij benieuwd naar wat andere apps met jouw gegevens en profielen uitspoken? Ontdek het hier!

Talking Tom

Keer terug naar Tablab!