Interview: It’s a hard-knock life

Kevin Kotahunyi is oprichter en curator van ‘Please Add Color’. Hij helpt kunstenaars met verschillende huidskleuren om tentoon te stellen en projecten uit te werken. In de kunstwereld zijn er niet zoveel kunstenaars met een kleurtje en dat is best jammer! Er zijn namelijk heel veel kunstenaars met kleur én met massa’s talent. 

Kevin kiest voor STORMOPKOMST drie installaties van drie kunstenaars, waarin alles draait om vuil en hard werk. We interviewden hem over bananen, houtskool en een ruitenwisser.

Tropical Race 4

Tropical Race 4 (c) Dodi Espinosa

“Het werk van Dodi Espinosa, een Mexicaanse kunstenaar, is vaak geëngageerd: hij is begaan met problemen in de wereld. Het kleurrijke werk dat ik koos, gaat over het vuile en zware werk dat moet gebeuren om bananen te kweken en in onze winkels te krijgen.”

Maintain/ Bury the fire

Hashes Walks_E. André (c) Marion Grassart (15)

Maria E. André komt uit Bolivia en werkt graag met haar handen. Haar installaties zien er misschien eenvoudig uit, maar eigenlijk is ze daar heel lang aan bezig! Zo maakte ze eens een tipi (een indianentent) van allemaal draadjes die ze zelf weefde. Daar kroop heel veel tijd en werk in. Voor de installatie op STORMOPKOMST gaat ze met houtskool en draad aan de slag.”

Interval Wiper Switch

interval wiper_copyright-Line-Boogaerts2

“De installatie van Line Boogaerts wil juist alles weer proper maken. De tekeningen die ze maakt op de voorruit van de auto, worden weggeveegd door de ruitenwisser. Het wordt een spelletje tussen vuil maken en weg wissen. Best grappig, maar ook erg vermoeiend!” 

“Zo gaan eigenlijk al deze installaties over het vele werk dat we vaak niet zien. Deze kunstenaars willen dat harde en vuile werk in de kijker zetten, ons laten zien wat erachter schuilgaat. Of het nu om bananen, houtskool of auto’s gaat.”

praktisch

'Vuil werk' kan je tot en met 17 april 2022 gratis bezoeken in de Warande.
‘Vuil werk’ reist nadien door naar CC Westrand in Dilbeek.

Kevin Kotahunyi

portret Kevin_low res