Pure

Kleurige linten nemen Turnhout over

Turnhoutse lantaarnpalen, bomen, terrassen… worden deze weken opgevrolijkt met de kleurige linten van kunstenaar en perfomer Christian Bakalov. Speciaal voor STORMOPKOMST creëert Bakalov met Pure op een subtiele manier interactie tussen publiek en omgeving.

De linten zouden normaal het festival in maart binnen opvrolijken. Maar

Er is vandaag zo veel dat niet mag. Er is nood aan wat kleur en wat positiviteit. Daarom maken we een feest van kleuren in de straat.
(Ester Torres in Gazet van Antwerpen)

Nog t.e.m. september ontdek je dit dromerig universum aan de Luifel van de Warande, aan de gevangenis en de parking OLV in Zevendonk. Vanaf mei komen daar nog drie extra locaties bij!

Bekijk de reportage van RTV.

over Christian Bakalov

Christian Bakalov (1973) studeerde ballet aan de Opera van Sofia en startte zijn dansloopbaan in Frankrijk. Sinds 2009 woont en werkt hij in Brussel. Hij was als performer te zien in voorstellingen van o.a. Ivo Dimchev, Jan Fabre, Miet Warlop en Jérôme Bel. In 2014 startte hij met eigen werk te maken. Geïnspireerd vanuit het concept van de eeuwigheid van filosoof Spinoza, ontwikkelde hij de triologie ‘ETERNIA’ met de installaties ‘BRIGHT’ (2014), ‘PURE’ (2018) en ‘ETERNAL’ (2019).

In zijn werk tast hij de grenzen af tussen installatie en performatieve actie en ontwikkelt hij methodes die het publiek laat onderdompelen in een parallelle wereld. Zijn linten zag je misschien ook al hangen op de weide van Pukkelpop?

STORMOPKOMST leerde zijn werk kennen via Platform 0090.

Pure - Christian Bakalov

Pure_hristian Bakalov_STORMOPKOMST (3).jpg

Pure - Christian Bakalov

Pure_hristian Bakalov_STORMOPKOMST (2).jpg

Pure - Christian Bakalov

Pure_Christian Bakalov_STORMOPKOMST (1).jpg