The Play

Doe jij wat een machine je zegt? En wat als iemand je de opdracht geeft om de machine te volgen.Zouden je ouders een machine volgen? Als jij kan beslissen, wat wil je volwassenen dan graag eens laten doen?

The (Play) Dating Project
(Her)schrijf de regels 

In een speelse workshop gaat kunstenaar Dan Mussett aan de slag met je leerlingen uit het 1ste of 2de leerjaar. Via spel, situaties en uitdagende opdrachten onderzoekt hij hoe jouw leerlingen met technologie omgaan. Volgen ze blindelings of stellen ze het eerder in vraag. En wat als ze zelf de scripts voor een machine mogen schrijven? Als ze bijvoorbeeld hun ouders of leerkrachten kunnen besturen? Hoe zou zo een wereld er uit kunnen zien?

Wat? Een workshop waarin via spel geldende regels in vraag worden gesteld. De leerlingen leren ook om zelf instructievideo's te maken: het structureren van (visuele) informatie en het technologische aspect komen hierin aan bod.

Voor wie: een klas uit het 1ste of 2de leerjaar in de Kempen

Wanneer: woensdag 24 februari, 3 maart (10u-12u30), vrijdag 5 maart (13u-15u30) en woensdag 24 maart 2021 (of uren in overleg te bepalen)

Waar: Op de speelplaats van jouw school, een plein of park in de buurt of in de buitenlucht aan de Warande (in overleg te bepalen)

Prijs: Gratis, maar je klas is beschikbaar bij alle vier de workshops

Meer informatie: mail naar ester.torres@stormopkomst.be

Inschrijven? Mail naar sietske.caers@warande.be

Wist je dat?

Op 28 maart 2021 is er STORMOPKOMST. De resultaten van jullie workshop worden nadien in een script voor smartphones gegoten. Het is de eerste keer dat The Dating Project een uitvoering met volwassenen en kinderen kent. The (Play) Dating Project gaat tijdens STORMOPKOMST in première. De workshops staan echter los van de uiteindelijke voorstelling en kunnen dus los van het festival geboekt worden.

Credits

Begeleiding workshop: Dan Mussett, Barbara T'Jonck, Concept en content ontwerp: Dan Mussett, Webdesign en technische creatie: Vincent Van Dijck, Scriptschrijvers: Bianca Zueneli, Barbara T’Jonck, Uitvoerende productie: wpZimmer, Co-productie: STORMOPKOMST, Huidige partners: KAAP, Koninklijk conservatorium Antwerpen, Vorige partners: C-Takt, De Studio, Tuning People, Stad Antwerpen, Met dank aan: Andreas Fleck,  Zehra Proch
Om dit project uit te voeren, ontvangt STORMOPKOMST een Culturele activiteitenpremie van Vlaanderen.

(c) Klara Hermans

dating.jpg