Working Method

STORMOPKOMST produceert

Working Method is een internationale productie voor kinderen en volwassenen.

Enkidu Khaled is een Iraaks / Belgisch theatermaker. STORMOPKOMST produceert zijn nieuw project Working Method. Khaled is een oude bekende op het festival. In 2015 presenteerde hij Dreams of environment voor het eerst aan een publiek van kinderen en volwassenen.

Met Working Method ontwikkelt Enkidu Khaled een werkmethode om op een relatief simpele manier nieuwe verhalen te maken. De methode kan door zowel kinderen als volwassenen gebruikt worden en maakt gebruik van voorwerpen, associaties, schrijven en tekenen...

Ze bestaat uit verschillende fases, die je apart of opeenvolgend kan doorlopen. Het meedoen aan een sessie van de werkmethode is een workshop én een voorstelling. De performers zijn workshopleiders die het publiek bij de hand nemen om onverwachte beelden te maken. Enkidu Khaled geeft soms zelf de workshop, maar nodigt ook andere performers uit om het proces te begeleiden of toe te passen in eigen werk.

Van 3 tot 5 december 2015 presenteerde Enkidu Khaled Working Method in Fraslab I in Frascati, Amsterdam.

Op STORMOPKOMST (18 tot 20 maart 2016) werd de bijhorende workshop voor het eerst met kinderen en volwassenen samen uitgevoerd.

Verder ondersteunt STORMOPKOMST Working Method productioneel en zakelijk.

Working Method wordt gecoproduceerd door de Brakke Grond en Frascati.

Speellijst

Working Method speelt deze zomer op Theater aan Zee, Oostende en in oktober op A Corner in the World, Istanbul:

  • Theater Aan Zee:
    vr 29/7 t/m zo 31/7 | 11u en 15u                   
    di 2/8 t/m vr 5/8 | 11u en 15u
    Tickets

  • A Corner in the World, Istanbul:zo 2/10 (datum o.v.)

De workshop, van 8-12 jaar, wordt op 14 september van 13u30-16u30 gegeven in De Studio, ism OPENDOEK. kostprijs: €6 - inschrijven kan binnenkort via theatercursussen.be.

Pers

Artikel over Working Method in al.arte.magazine (in het Engels)

Working Method

Working Method - Enkidu Khaled