Dag van de toekomst

Simple Machines - Ugo Dehaes

Wist je dat het woord robot pas honderd jaar bestaat? En dat terwijl kunstmatige mensen en mechanische automaten al sinds de oudheid gemaakt worden. Ondertussen zijn robots niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Er wordt zelfs verwacht dat tegen het jaar 2030 meer dan 800 miljoen jobs door hen overgenomen zullen worden.Ga zitten aan een grote tafel. Van heel dichtbij zie je hoe robots evolueren van vissen naar rupsen en torren tot ze zelf een dansvoorstelling maken.

Je zit met je neus bovenop het onderzoek van choreograaf en danser Ugo Dehaes die dansers wil vervangen door robots en zichzelf door articifiële intelligentie. Je vangt een glimps op van een toekomstige wereld zonder menselijke lichamen. Met robots en AI die altijd beschikbaar zijn, nooit moe worden en niet betaald moeten worden. Maar is dat waar we naartoe willen?

*CC De Faktorij en STORMOPKOMST ondersteunen Ugo Dehaes met een residentie waarin hij samen met kinderen ontdekt vanaf welke leeftijd deze voorstelling geschikt is. 

"We speelden de voorbije dagen 3 voorstellingen (...) In het algemeen was de ervaring fantastisch en de kinderen (en juffen) waren laaiend enthousiast. Er werd zelfs druk gediscussieerd of de voorstelling 5 sterren moest krijgen of miljoenen sterren :) 

(...) 

Ik was een beetje bezorgd dat de kinderen (vooral de jongste) bang zouden zijn van bepaalde robots, maar als ik ernaar vroeg was dat volgens hen een leuk bang-zijn

In het algemeen was het dus een groot succes, en blijkt Simple Machines - mits aanpassingen in de tekst - perfect te werken voor volwassenen, families en kinderen vanaf 7 jaar." - uit mail van Ugo Dehaes

Info & Tickets -->

Simple Machines - Ugo Dehaes

_I7A8678_MG_5478_I7A8698