C.A.P.E. KIT

STORMOPKOMST inspireert

Ties (11 jaar): Het was een leuke week! Ik kon al mijn fantasie eens laten zien aan anderen. We hebben ook veel gelachen. Chantalla was lief en helemaal niet streng. Ze zei wel dat we moesten doorzetten. De technische dingen waren soms raar. Gelukkig zijn de mensen van CREW veel met techniek bezig! Ik denk dat het publiek na afloop verbaasd zal zijn. Verbaasd dat onze fantasie ineens een beetje werkelijkheid kon worden.

STORMOPKOMST nodigde hoogtechnologisch theatergezelschap Crew uit voor een residentie. We wilden kijken of ze de C.a.p.e.-technologie (Computer Assisted Personal Environmen) ook voor kinderen konden inzetten. Regisseur Chantalla Pleiter onderzocht hoe dat kon. Zes kinderen uit Turnhout dompelden zich een week lang onder in de wondere wereld van CREW. Videobrillen, een 360°camera, een laptop-rugzak...

C.a.p.e. KIT is de eerste CREW-creatie op kindermaat. Een videobril, trackers en een hoofdtelefoon plaatsen je middenin het gefilmde beeld. Zo ontdek je stap voor stap een andere ruimte en tijd.

Ben ik nu groot of klein?
Ben ik daar of hier?
Waar is de tijd gebleven?

De ideeën van Fien Mermans, Willem Kindt, Ties Van de Pol, Britt de Roost, Kaat Geivers en Anton Hufkens vormen mee de basis van de uiteindelijke voorstelling.

STORMOPKOMST was coproducent van C.a.p.e. KIT.

Naar de site van CREW

En toen?

De voorstelling ging in maart 2013 in première tijdens STROMOPKOMST. C.a.p.e. KIT, tourde uitgebreid in België en zag nadien nog een stukje van de wereld (Dance& Theatre Festival, Göteborg, mei 2013 - Kosice 2013, Slovakije, mei 2013 - Metropolis/KIT festival, Kopenhagen, augustus 2013 - Festival de la Bâtie, Genève, september 2013).

première 2013, (c) Bart Van der Moeren