Met een koffie in de hand

28-01

Helena Dockx loopt stage bij STORMOPKOMST. Of is het Wonderland?

Mijn eigen stekje

Als ik voor het eerst het programmaoverzicht onder ogen krijg, waan ik mij Alice in Wonderland. Een sprekende piano, een tovertafel, een mensorgel, pratende vlammetjes, een fiets die muziek maakt … Het lijstje gaat eindeloos door. Ik word ondergedompeld in een kunstige cocktail van workshops, installaties, voorstellingen, laboratoria, performances… Deze stage biedt mij een eigen stekje in een wondere wereld waar ik mijn talenten ten volle kan en mag ontplooien.

Koffie

Elke ochtend op post met een koffie in de hand. Nieuwe uitdagingen, nog meer mogelijkheden. Een gevarieerde dag gevuld met mailen, vergaderen, telefoneren, nieuwe teksten uitdenken … Maar ook samen lachen, rondfladderen en ongelofelijk veel nieuwe mensen leren kennen. De ideale uitdaging waar je als student naar op zoek bent. Geen stoffige theorielessen, maar hier-en-nu-werk met actie en resultaat. Het geeft een enorme boost om deel te kunnen uitmaken van zo’n boeiend project. Het ene uur een idee uitdenken, het volgende een nieuwe opdracht en feedback op de vorige. Hier nog datums invoeren, daar nog leeftijden aanpassen. Geleidelijk krijgt het festival vorm voor mijn ogen, zoals het pad zichtbaar wordt voor Alice.

Voor alles is een oplossing

Teksten schrijven gebeurt publieksgericht. Mijn doel is mensen en scholen warm maken voor de activiteiten die op het programma staan. Daarnaast communiceer ik met artiesten en organisaties om de juiste informatie door te geven. Niet alles verloopt altijd op rolletjes. Net zoals Alice leer ik dat voor alles een oplossing is, als ik maar creatief kan zijn.

Hoekje af?

Als stagiaire achter de schermen besef ik pas hoeveel werk er in de organisatie kruipt. Dat opent mijn ogen wel. Voor een festival van een aantal dagen zijn verschillende mensen maanden aan het werk. Als schakel in een netwerk ben ik onmisbaar. Ik ben deelgenoot van een top team met misschien wel een hoekje af, maar de sfeer zit erin als je allemaal hetzelfde doel hebt. Het is meer dan werk, het is een passie. En passie is niet te temmen.

« Back

Helena.jpg